Leadit Fitness logo

De kracht van video in fitness marketing

Het is tijd om de kracht van video marketing te omarmen, want die is inmiddels onmisbaar in de dynamische fitnesswereld. Daarom delen we in deze blog een persoonlijk stappenplan voor succesvolle videomarketing. We leggen helder en duidelijk uit hoe je jouw sportschool laat groeien met boeiende content. Lees snel verder en ontdek hoe je videomarketing effectief inzet!

Waarom is videomarketing zo belangrijk?

Video is niet meer uit je leven weg te denken. Wist je bijvoorbeeld dat er elke minuut 500 uren aan video op YouTube worden geüpload? Hoe zit het met jou, hoeveel tijd per week besteed jij aan het bekijken van video’s? Niet alleen YouTube, maar ook social media platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn spelen een grote rol in het verspreiden van video’s. De impact van video op marketing is daarom van onschatbare waarde voor jouw sportschool.

Videomarketing is een absolute must, om een groot aantal goede redenen. Kijk maar eens naar de impact die ze hebben. Ze kunnen dingen laten zien op een manier die stilstaande beelden niet kunnen evenaren. Wat visuele content nog krachtiger maakt is de animo van mensen om video’s langer te bekijken en te delen. Ga maar na, je ziet zelf toch ook vaak een leuke of verrassende video die je graag deelt met vrienden of collega’s? Stel je voor dat mensen enthousiast video’s van jouw sportschool delen. Dat verhoogt je zichtbaarheid enorm!

Maar zichtbaarheid is nog niet alles. Video’s kunnen ook complexe informatie op een overtuigende en begrijpelijke manier overbrengen. En de meest indrukwekkende kwaliteit van video is de emotie die je ermee kan oproepen. Door de kracht van video in je marketing te benutten kun je een boodschap overbrengen die potentiële klanten raakt, uitdaagt, motiveert en warm maakt voor jouw sportschool!

Zorg voor een goede strategie

Overweeg je videocontent aan je marketing toe te voegen? Pak het direct vanaf de start goed aan. Succesvolle video’s maken die sterk overkomen begint met de juiste strategie en creativiteit. Heb je goed nagedacht over welke doelen je wilt bereiken met jouw video’s? Waarom wil je videocontent maken? En wie is jouw specifieke doelgroep? De antwoorden op deze vragen zijn de sleutels voor het creëren van een effectieve strategie voor je videomarketing.

Als je met succes videocontent voor jouw sportschool wilt inzetten, dan is dat dus een kwestie van de juiste strategie en creativiteit. Om ervoor te zorgen dat jouw video’s goed bekeken en gedeeld worden, is een duidelijk plan echt een must voordat je begint. Stel altijd eerst doelen en bepaal welke potentiële nieuwe leden je specifiek wilt bereiken. Dat helpt je enorm bij het creëren van videocontent waarmee jouw marketingstrategie snel aan effectiviteit wint.

blog-doelgroep

Voor welke doelgroep is de video?

Om een dieper inzicht in jouw ideale klanten te krijgen is een uitgebreid persona opstellen een eerste vereiste. Een persona is een omschrijving van de klant voor specifiek jouw sportschool. Denk bijvoorbeeld aan het type persoon, uitdagingen, lifestyle, voorkeuren en leeftijd. Met persona’s verzamel je alle details over jouw doelgroep die belangrijk zijn om te weten. Heb jij al eens nagedacht over wie jouw ideale klanten zijn en wat ze interessant vinden?

Schrijf een pakkend script

Een overtuigende video creëren begint met een sterk en doordacht script. Een verhaal dat de uitdagingen van je potentiële klant benadrukt, de boodschap pakkend overbrengt en oplossingen biedt die jouw doelgroep aanspreken. Emotie is belangrijk in videocontent. Om specifieke emoties op te roepen kun je bijvoorbeeld een aansprekende locatie en een dialoog tussen sporters inzetten.

Denk aan jouw merkrichtlijnen

Het is belangrijk om jouw merkidentiteit, je huisstijl, te behouden bij al jouw uitingen. Dat geldt dus ook voor je video’s. Zo zorg je ervoor dat kijkers meteen zien dat de videocontent van jouw sportschool is. Je wilt toch niet dat je potentiële nieuwe klanten twijfelen wie de afzender van je video is? Het is eigenlijk net als je handtekening onder al je content zetten, zodat iedereen direct weet van wie de video komt.

blog-videomarketing

Denk na over je budget

De grootte van jouw project hangt volledig af van het beschikbare budget. Het is dus belangrijk om vooraf met jouw team te brainstormen en een plan te bedenken dat past binnen jouw budget.

Wat heb je nodig voor een goede video?

Wil jij video’s maken die echt resultaat opleveren? Steek er zoveel mogelijk tijd en energie in. Je moet op de hoogte zijn van wat een video nou precies het bekijken waard maakt, en hoe ze kijkers warm laten lopen voor jouw sportschool. Het jij er weleens over nagedacht wat er voor zorgt dat een video iemand écht aanspreekt?

De camera

Je wilt natuurlijk dat jouw video er professioneel uitziet. De camera die je kiest moet beelden van topkwaliteit vast kunnen leggen. Kies er een met handmatige instellingen, zodat je volledige controle hebt over belichting, scherpstelling en witbalans. Vergeet ook niet dat jouw video minstens een minuut moet duren, van hoge kwaliteit moet zijn en snel moet laden. Een pakkende titel is een must! Als het gaat om de beste camera’s voor het opnemen van fitnessvideo’s, dan zijn DSLR en Mirrorless jouw beste opties. Ze leveren de beeldkwaliteit die jij nodig hebt om jouw boodschap goed over te brengen. Het verschil is echt merkbaar!

Het geluid

De kwaliteit van het geluid is ook super belangrijk. Stel dat je video subliem oogt, maar het geluid is krakerig, vol ruis en onduidelijk. Wat denk je dat de kijkers doen? Ze klikken massaal weg, zelfs als de beelden geweldig zijn. Dit is toch zonde? Dus als je goede video’s wilt maken moet je ook in geluid investeren. Een dasspeldmicrofoon is een uitstekende keuze voor interviews of voice-overs. En er is meer. Je wilt dat je boodschap duidelijk overkomt, zonder afleiding. Dus zoek een rustige omgeving op waarbij je geen last hebt van achtergrondgeluiden. Dat scheelt enorm!

Het statief

Je kent het wel. Je bekijkt een video en het lijkt alsof de camera in een achtbaan zit, zo onrustig is het beeld. Dat kan onprofessioneel overkomen en leidt alleen maar af van jouw boodschap. Gebruik daarom altijd een statief, hét geheim achter volkomen strakke beelden. Het statief zorgt ervoor dat jouw camera op zijn plek blijft, waardoor jouw stabiele opnames een aangename kijkervaring zijn. Met een statief is het ook gemakkelijker om het frame van de video te bepalen en tijdens de hele opname vast te houden. Kortom, een goed statief is een belangrijke tool om je video’s professioneel en aantrekkelijk te maken.

De timing

Timing kan het verschil maken tussen een video die indruk maakt en die niet opvalt. Hoe lang moet je video zijn? De truc hiervoor is om evenwicht te vinden. Je wilt genoeg tijd om je verhaal over te brengen, maar de boodschap moet ook weer niet zo lang zijn dat je erbij in slaap valt. De sweet spot hiervoor zit ongeveer tussen de 1 en 3 minuten. Goed om te weten: de eerste seconden van jouw video zijn goud waard. Hier moet je de aandacht van de kijker grijpen en vasthouden. Heb jij al een idee hoe je dat wilt doen?

Editen en een call-to-action

Videobewerking is de kunst om gewone opnames om te toveren tot iets speciaals. Wil je jouw video’s echt laten shinen? Dan is het slim om software te gebruiken waarmee je de visuele kwaliteit naar een hoger niveau tilt. Denk bijvoorbeeld aan kleurcorrectie, contrast aanpassen en speciale filters om aan al jouw video’s een professionele look te geven. Vergeet ook niet om vloeiende overgangen te maken tussen de shots. Zo krijgt je video een gelijkmatig tempo.

Hoe geef je jouw verhaal een pakkende cliffhanger? Dat doe je met een duidelijke call-to-action (CTA) aan het einde van jouw video. Een call-to-action is een verrassend aantrekkelijk aanbod of niet te missen deal. Het laatste zetje dat jouw kijker nodig heeft om je website of je sportschool te bezoeken.

Blog-Video-editen

Wat voor soort video heb jij nodig?

Er zijn verschillende soorten video’s om jouw sportschool in de spotlights te zetten en je doelgroep te boeien en te binden. We delen graag een paar goede ideeën met je!

– Introductievideo
Een korte video waarin je de unieke voordelen en mogelijkheden van jouw fitnessbedrijf laat zien. Zo begrijpen potentiële klanten beter wat jouw bedrijf te bieden heeft.

– Instructievideo’s
Creëer video’s waarin je trainingen en workouts demonstreert. Ze kunnen variëren van trainingen voor beginners tot sessies voor de pro’s. Dit werkt goed bij mensen die op zoek zijn naar instructievideo’s.

– Klanten in beeld
Laat tevreden klanten aan het woord komen in video’s waarin ze hun succesverhalen delen. Dit zal potentiële klanten aanspreken en stimuleren om lid van jouw sportschool te worden.

– Tips en advies
Maak korte video’s waarin je nuttige tips en adviezen geeft over fitness, gezondheid en welzijn. Mensen die moeite hebben om hun doelen te bereiken zoeken namelijk veel naar advies.

Zo zijn er nog veel meer videoconcepten om uit te kiezen!

Hulp nodig om goede video’s voor jouw sportschool te maken?

Heb je al eens geprobeerd om videomarketing in te zetten maar lukt het nog niet echt? We helpen je graag, want een overtuigende video maken kan een hele uitdaging kan zijn. Het vereist niet alleen technische vaardigheden, maar ook kennis over hoe je de boodschap van jouw sportschool op een boeiende manier overbrengt. Gelukkig hebben wij die expertise in huis! Videocontent is onmisbaar om klanten te scoren en je te onderscheiden. Ben jij klaar om videomarketing succesvol voor jouw sportschool in te zetten?

Wil jij graag een professionele video voor je bedrijf?
Yes dit wil ik!
  • Moet nog eruit
    Professionele fotografie en video aanvragen

    Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we contact met je op!

    foto/video aanvraag

Foto- videograaf Sander