Leadit Fitness logo

Waarom social media marketing inzetten voor je fitnessbedrijf?

Waarom social media marketing inzetten voor je fitnessbedrijf?

Tegenwoordig speelt social media een cruciale rol in elke online marketingstrategie. Maar waarom zou jij het moeten gebruiken? Social media is onmisbaar geworden als het gaat om het bereiken van bepaalde doelgroepen. Heb je je weleens afgevraagd hoeveel impact het heeft op het aantrekken én het behouden van je gewenste doelgroep? Social media is een krachtig hulpmiddel om mensen aan te trekken en te betrekken, en dus de interactie met je klanten te vergroten.

Sociale bevestiging is voor velen erg belangrijk om de stap te zetten om lid te worden. Als je een sportschool overweegt of een personal trainer wilt inschakelen, is het niet alleen belangrijk de bevestiging te voelen maar ook om deze te zien. Stel je voor dat je net aan je fitnessreis begint. Je wilt gezonder worden, meer spieren opbouwen en zekerheid hebben dat al jouw moeite loont voordat je je ergens gaat inschrijven. Wat zou jou in dit geval overtuigen om je in te schrijven?

Door content te delen, kun je je verhaal supersnel verspreiden. Het is niet alleen een manier om je bekendheid te vergroten, maar ook om potentiële klanten te bereiken. Social media is een directe route naar meer zichtbaarheid en kansen. Zo kun je ook betrouwbaarheid opbouwen door simpelweg actief te zijn op social media. Wanneer je account flink wat volgers heeft en je waardevolle content deelt, straalt dit behoorlijk wat vertrouwen uit!

Soorten social media kanalen om te gebruiken

In het wereldje van social media zijn er tegenwoordig veel verschillende kanalen waaruit je kan kiezen. Elk hiervan heeft zijn eigen voordelen. Welke social media kanalen spelen voor jou een belangrijke rol?

Facebook

Facebook is een echte krachtpatser! Wat het platform zo speciaal maakt, is dat je je content in de schijnwerpers kunt zetten, of je nu kiest voor een betaalde advertentie of een organische post op je pagina. Wist je dat wanneer iemand jouw post leuk vindt of deelt, zijn of haar vrienden dit ook te zien krijgen? Super handig! Daarnaast kun je op Facebook pagina’s en groepen aanmaken. Zo kun je in contact komen met jouw doelgroep en samen successen vieren!

Instagram

Instagram is net een visueel feestje. Het staat bekend om zijn prachtige afbeeldingen en korte verhalen, wat het een geweldig platform maakt. Het is dé perfecte plek om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te vermaken en informeren. Wat Instagram speciaal maakt is dat je open kunt communiceren met je doelgroep. Denk hierbij aan de livestreams waar je ze direct bij betrekt. Direct contact is goud waard, toch?

TikTok

TikTok, een van de nieuwste trends als we praten over kanalen. Het draait hier vooral om vermaak, maar het is ook een geweldig platform om op een creatieve manier meer bekendheid te genereren voor je bedrijf. Wat TikTok uniek maakt ten opzichte van de andere kanalen is dat je het je de kans geeft om op een persoonlijke en speelse manier met je doelgroep te communiceren. Heb je zelf al eens nagedacht om TikTok te gebruiken? Of doe je dit zelfs al?

LinkedIn

LinkedIn is hét platform waar je verbindingen opbouwt en successen deelt. Het is echt zo’n plek waar je als bedrijf inspirerende verhalen kunt delen en motiverende content kunt plaatsen. Doordat je contact kunt leggen met andere bedrijven, voelt het bijna als een digitale handdruk in de zakelijke wereld. Wat extra interessant is aan LinkedIn, is dat je een oogje kunt houden op wat je concurrenten doen. Door te leren van je concurrenten kun je zelf blijven leren en groeien!

YouTube

YouTube is dé place to be voor videocontent! Zie het dan ook als een digitaal fitnesscentrum waar je alles kunt laten zien. Wat zo uniek is aan video’s op YouTube, is dat het je als sportschool of personal trainer persoonlijker maakt voor je doelgroep. Door je informatie via videocontent te delen geef je je boodschap een persoonlijke touch. Informatie komt gewoon geloofwaardiger over als je de persoon achter de uitleg kunt zien, nietwaar? Wat is het resultaat hiervan? Mensen gaan je als betrouwbaar zien! Dat is toch super?

social-media

Een paar tips voor goede social media marketing

Heb je jouw social media profiel al eens bekeken alsof het de eerste indruk is die anderen van je krijgen? Zorg ervoor dat het een juiste weergave is van wie je bent.

Als je content deelt, vraag jezelf dan af: “Wat wil mijn doelgroep zien?”. Doe onderzoek naar waar jouw doelgroep zich bevindt en wat zij graag op social media zien. Vervolgens kun je daar slim op inspelen. Zo zorg je ervoor dat jij je doelgroep op de juiste momenten prikkelt met inspirerende content. Zo kun je scoren!

Bij het opbouwen van een community gaat het niet alleen om het vergaren van volgers, maar om het creëren van een digitale thuisbasis. Denk aan wat jou verbindt met anderen en bouw van daaruit een gemeenschap.

Laat jouw interactie op social media voelen als een echt gesprek. Reageer eens op een opmerking en stel eens een vraag om jouw interesse in je klanten te laten zien. Je kunt ook een live sessie houden op je verhaal, prestaties van succesvolle klanten vieren of een giveaway houden voor je klanten. Het draait allemaal om het bouwen van persoonlijke connecties in de digitale wereld!

Fitness social media marketing uitbesteden?

Het managen van social media voor je fitnessbedrijf kan behoorlijk veel tijd kosten, omdat het belangrijk is om consistent te blijven posten. Je kunt dit vergelijken met sporten: je gaat pas echt resultaten boeken wanneer je consistent bent. Zo houd je de aandacht van je doelgroep vast en bouw je een groter bereik op.

We begrijpen dat veel fitnessondernemers druk in de weer zijn met andere taken en daardoor niet altijd ruimte overhouden om stappen te zetten met hun social media marketing. Dat is waar wij als Leadit Fitness Marketing in beeld komen. Wij kunnen jou helpen om deze last van je schouders af te nemen, zodat jij je kunt focussen op het runnen van je sportschool. We kunnen je onder andere helpen met het in kaart brengen van je doelgroep, het uitstippelen van een strategie en het bewaken van je contentplanning.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de manier waarop Leadit Fitness Marketing je fitnessbedrijf kan helpen groeien? Neem gerust even contact met ons op. We zitten boordevol met ideeën en staan klaar om je te helpen schitteren op social media.

Nu flitsend starten met klanten scoren?
Neem contact op met Ian
Personal lead coach Ian